Informatie

Al vijf jaar lang organiseert Stichting Een Feest voor Sinterklaas met circa 160 professionals en enthousiaste vrijwilligers uit het film-, theater- en televisievak belangeloos de voorstelling Een Feest voor Sinterklaas, voor ernstig zieke kinderen, kinderen met een meervoudige handicap en kinderen die leven in armoede.

Een show van circa 90 minuten waaraan acteurs, artiesten en presentatrice Alexandra Alphenaar een grote bijdrage aan leveren. Daarnaast werken achter de schermen zo'n 130 personen mee om de voorstelling te kunnen realiseren voor deze speciale doelgroep.

 

Wij als team vinden namelijk dat ieder kind in Nederland een Sinterklaasfeest verdient. Kinderen en gezinnen die het doorgaans al moeilijk genoeg hebben door een vreselijke ziekte, handicap of financiële situatie, proberen wij op deze manier toch te ondersteunen door een gratis Sinterklaasfeest aan te bieden. Circa 1200 kinderen en bijbehorende familieleden, genieten op deze manier van een prachtige show. De betrokkenen doelen van Een Feest voor Sinterklaas zijn; hoofddoel Villa Pardoes, Stichting Energy4All, Stichting Kinderdroom en de Liduinaschool in Breda. Alle betrokkenen doelen sluiten aan bij onze doelstellingen. 

 

Het evenement bestaat naast diverse optredens van bekende (kinder)artiesten ook uit veel interactie met de zaal, een vooraf opgenomen korte speelfilm van 20 minuten en een Meet & greet met de echte Sinterklaas en zijn Zwarte-Pieten.